×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 18. september 2019, kl. 17:00

Onsdag den 18. september kl. 17.00 i Tranebjerg Sognegård


Fyraftensforedrag med Christian Provstgaard:

Mænd på Månen
Den store fortælling om menneskets rejse til Månen og kristendommens betydning for Apollo-projektet.

Foredragsholder Christian Provstgaard har studeret det amerikanske rumprogram i 60’erne og søger i sit foredrag at lægge den fantastiske ingeniørbedrift, der i sin tid satte mænd på Månen, ind i en åndelig forankring.
Undervejs gives et letforståeligt overblik over de historiske, politiske og tekniske aspekter af historien: Hvorfor ville amerikanerne til Månen, og hvordan gennemførte de denne ingeniørmæssigt uhørt krævende opgave?

Christian Provstgaard har studeret det tilgængelige materiale om Apollo-projektet, herunder de 17 biografier, der er skrevet af og om de 24 mænd, der rejste til Månen. Disse studier har bidraget til en ganske særlig og unik samlet fortælling om begivenhederne, menneskene og maskinerne bag den store præstation.

Foredraget er også blevet til en bog ("Mænd på månen"), der blev udgivet i 2016 på forlaget Mihfibian med støtte fra det danske C.S. Lewis selskab. Bogen kan købes hos forfatteren eller lånes på biblioteket. Bogen fik 4 stjerner i Kristeligt Dagblads anmeldelse.

Som et gennemgående tema undersøges spørgsmålet om, hvad der var drivkraften bag den tapperhed og inspiration, som ingeniørerne på Jorden og astronauterne, der rejste i rummet, måtte mønstre for at gennemføre denne monumentale præstation? Foredraget argumenterer med ord, billeder, udvalgte vidnesbyrd og bjergtagende filmklip for, at kristentroen og kristendommen var tæt indvævet i projektets mange tråde, og en central nøgle til månerejsernes succes.

Christian Provstgaard (1969) er forfatter, cand. scient. i matematik og IT arkitekt. Far til fire, bor i Skødstrup nord for Aarhus.


Foredraget er gratis.
Der serveres kaffe undervejs!

Medvirkende
Forfatter, cand. scient. i matematik og IT-arkitekt Christian Provstgaard og Johannes Glenthøj
Sted Tranebjerg Sognegård
Pris
Fri entré.